top of page

RMTi level 1 en 2

RMTi school readiness

rmti.jpg

RMTi level 1 en 2

Wat is RMTi?

RMTi staat voor Rhythmic Movement Training International. 

RMTi is gebaseerd op het werk van Kerstin Linde, een Zweedse bewegings- en trainingsspecialist, die bewegingen heeft ontwikkeld op basis van haar observaties van hoe baby's zijn bedoeld om te bewegen.

 

De bewegingen van de Rhythmic Movement Training International zijn gebaseerd op het overnemen van de bewegingen die baby's op natuurlijke wijze maken. In RMTi sessies gebruiken we deze bewegingen om de reflexen te integreren, zodat we leren, communicatie, gedrag, emotionele en algemeen welzijn verder kunnen ontwikkelen.

Begeleiders die RMTi gebruiken hebben een opleiding gevolgd en gebruiken deze integratietechnieken afzonderlijk of kunnen deze bewegingen gebruiken in combinatie met andere technieken en modaliteiten. Er is meestal eerst een beoordeling van de actieve reflexen en vervolgens een plan met een reeks van activiteiten die het integreren van de reflexen bevorderen. Er zijn veel voorbeelden van positieve verschuivingen en veranderingen geweest als deze reflexen integreren en ze vormen een goede basis voor het verplaatsen en het leren.

De bewegingen zijn gemakkelijk te leren en de ouders vinden dat ze eenvoudig thuis te gebruiken zijn. 

Kinderen vinden ze leuk en nuttig. Volwassenen vinden ze ook gemakkelijk te onthouden en te doen.

Ritmische beweging Training International  (RMTi) onderzoekt de rol van natuurlijke ontwikkelingsbewegingen van baby's tijdens de verschillende stadia van ontwikkeling:

  • Vóór de geboorte

  • De eerste zes maanden na de geboorte

  • Als ze kruipen op hun handen en knieën

  • Als ze leren lopen

Deze bewegingen zijn van cruciaal belang voor de vaststelling van de fundamenten van de neurale groei van het netwerk en de myelinisatie in de hersenen. Ze zijn ook van belang voor de vaststelling van controle over het hoofd, spierspanning en houding, de basis van ons vermogen om te bewegen door het leven met gemak en keuze.

RMTi zorgt voor de integratie van de onderontwikkelde, baby reflexen (ook wel primitieve reflexen of neo-natale reflexen) die betrokken zijn bij het leren, ook met uitdagingen zoals ADD / ADHD, dyslexie, dyspraxie, schrijfproblemen, uitdagingen met aandacht en begrip, coördinatiemoeilijkheden en het Syndroom van Asperger. Het is ook succesvol geweest in het werken met mensen met angst, paniek, emotionele onevenwichtigheden, gedragsproblemen, schizofrenie, Parkinson, psychose, PTSS en algemene belemmeringen.

Ritmische beweging Training International vormt de basis voor het optimaliseren van ons vermogen op alle terreinen van het leven. 

Het is gunstig voor alle leeftijden of niveaus. De bewegingen zijn effectief voor reflex-integratie, whole-brain learning, het optimaliseren van vaardigheden, het verminderen van stress en het beter kunnen leren. 

Veel mensen ervaren de veranderingen bij het doen van de ritmische bewegingen als magisch, maar RMTi is geen quick fix.

Voor veel mensen duurt het programma een jaar of langer omdat de verschillende stadia van ontwikkeling worden herzien en doorlopen.

Bron: https://www.rhythmicmovement.org/rmt-explained

Kijk wat ik al kan

praktijk voor remedial teaching  

bottom of page